Ambitie

Met de Delta Water Challenge willen we Young professionals stimuleren om nieuwe innovatieve, creatieve, betaalbare en toepasbare ideeën te ontwikkelen om zo een duurzame en vitale Zeeuwse delta te creëren waarin burgers veilig kunnen blijven wonen, werken en recreëren.

De Delta Water Challenge is powered by Provincie Zeeland, Rijkswaterstaat, Waterschap Scheldestromen, Evides Waterbedrijf, HZ University of Applied Sciences, Dockwize en Outside Inc.

Programma

De Delta Water Challenge is opgedeeld in 3 fases. 

Fase 1 Ideegeneratie en Oplossingen scouten

Op 6 september lanceren we de Delta Water Challenge tijdens de lancering en eerste meetup. Daarna volgen er nog 3 meetups om kennis te maken met de challenge en in vroege fase ideeën te genereren. In deze fase staat scouting van ideeën en ideegeneratie centraal. Klik op een datum om je direct aan te melden voor een meetup!

6 september 2018      Lancering en Meetup 1          Kick-off & Deep dive in de uitdagingen bij innovatiehotspot Dock in Vlissingen
                                                                                    (onderdeel van Dockwize). 

20 september 2018    Meetup 2                               Brainstorm ideegeneratie bij Evides Waterbedrijf

27 september 2018    Meetup 3                                Experimenteren met prototype bij HZ University of Applied Sciences

4 oktober 2018           Meetup 4                                Test met echte gebruikers bij Rijkswaterstaat Middelburg

 

Fase 2 Teams formeren

In fase twee brengen we alle deelnemers die hun inzending hebben gedeeld samen. Tijdens het Challenge Event selecteren de deelnemers gezamenlijk de beste oplossingen en formeren teams waarmee ze de laatste fase van het programma in gaan. We verbinden de juiste partijen en verrijken de oplossingen samen met experts. De uitkomst van deze fase zijn startklare teams. Deze teams verdelen we in twee categorieën:         

  1. Coalitie teams: Teams bestaande uit medewerkers en studenten

  2. Startup teams: Bestaande ondernemers evt. ondersteund met medewerkers en/of studenten

18 oktober 2018         Challenge Event                   Selectie oplossingen & Formeren teams

 

 

Fase 3 Co-creëren en valideren

In de derde fase gaan de teams aan de slag met validatie van hun oplossing. In wekelijkse sessies werken ze aan hun waardepropositie, ontwikkelen hun minimum viable product en toetsen hun oplossing met verschillende stakeholders. Ze focussen op hun verdienmodel en waardemodel en werken aan hun verhaal om de doelgroep te overtuigen. Dit resulteert in een onderbouwde en gedragen business case en pitch voor de jury. Tijdens de Showcase presenteren de teams hun plannen en kiest de jury de winnaars.

November - januari (9 workshops):                       

1 nov - Team & Challenge

8 nov - Inspiratie & ‘purpose’ & Expertsessie met Wouter Kersten (DeltaTalent) - Anders Denken

15 nov - Propositie & concept & Expertsessies met Teun Terpstra (HZ) - Klimaatadaptatie, stedelijk gebied en water, Jean Marie Buijs (HZ) - Adaptieve planningstechnieken en Conny Buijs (RWS) - Duurzaamheid

22 nov - MVP & test & Expertsessie met Bart Bergmans (Evides)

27 nov - Expert sessie met Kees Klomp (SMO) - Betekenis Economie

29 nov - Ecosysteem leren kennen & Expertsessie met Diana Korteweg (HZ) - Toerisme en Data

6 dec - Toetsen met stakeholders & Speeddate sessie 12:00 - 14:00 uur Dock (Vlissingen)

13 dec - Verdienmodel & Expertsessie met Jacob van Berkel (ondernemer) - Water & energie 13:00 - 14:00 uur

20 dec - Value plan & Expertsessie met Alexander Herrebout (OTO Landscape) - Landschapsarchitectuur 13:00 - 14:00 uur

10 jan - Storytelling & pitchen

NTB - Fieldtrip Waterstraat

24 januari 2019          Showcase                              Final event met pitches en prijsuitreiking

Prijs

De jury kent per uitdaging een geldprijs van €2.000,- toe aan het team met de beste oplossing. De winnende teams krijgen daarnaast ook een podium om hun oplossing te presenteren tijdens Werkconferentie Zuid Westelijke Delta in maart 2019 en toegang tot het partnernetwerk.

 

Schermafbeelding 2018-08-16 om 23.54.10.png