INSPIRATIE

Hier vind je inspiratie rondom de thema’s van de challenge. Zelf iets interessants gezien of wat je graag wilt delen?
Laat het ons weten!

Schermafbeelding 2018-09-17 om 13.28.39.png

DE STRAAD

Bosch Slabbers nam vier jaar geleden het initiatief voor deze jaarlijkse krant. Zij verwonderde zich over de inrichting van onze stenige straten. Kan dat niet slimmer, socialer en klimaatbestendiger? Met dit idee heeft zij partners bereid gevonden om samen te onderzoeken hoe straten er in de toekomst uit zouden kunnen dan wel moeten zien. Lees hier de laatste uitgave van de StraaD!

Schermafbeelding 2018-09-20 om 16.20.15.png

De waterStraat

Het Hoogheemraadschap van Delfland, VPdelta en The Green Village ontwikkelen de WaterStraat, een proeftuin voor experimenten, onderzoek en demonstratie. Ondernemers, onderzoekers en gebiedsbeheerders werken hier gezamenlijk aan nieuwe innovatieve producten om beter om te gaan met hemelwateroverlast in de stad. De WaterStraat biedt de mogelijkheid om concepten en producten te testen, (door) te ontwikkelen en te demonstreren.

Schermafbeelding 2018-10-08 om 10.26.07.png

3 beste waterinnovaties

Tijdens de Innovation Expo in Rotterdam zijn de genomineerden voor de Waterinnovatieprijs 2018 bekend gemaakt door de Unie van Waterschappen. Naast de gebruikelijke categorieën waterveiligheid, schoon water en voldoende water was er dit jaar ook aandacht voor circulaire waterinnovaties.

DSC03037 (2).JPG

DELTAWERKEN TOEKOMSTBESTENDIG?

Rijkswaterstaat sluit zaterdag de Maeslantkering en de Hartelkering als test voor het stormseizoen, dat 1 oktober begint. De Deltawerken beschermen Nederland op dit moment voldoende, daarover is geen twijfel. Toch vragen critici zich af of de Deltawerken ons ook in de toekomst tegen het water blijven kunnen beschermen. Wat vinden jullie?

Schermafbeelding 2018-09-24 om 13.39.34.png

nieuwsbericht PZC

Om Zeeland niet kopje onder te laten gaan, moet er als de brandweer een nieuw plan voor de kustverdediging komen. De zeespiegel rijst mogelijk zo snel dat er na het jaar 2050 een alternatief moet zijn voor de huidige Oosterscheldekering, zegt Ben de Reu, gedeputeerde voor waterveiligheid. ,,We mogen ons niet meer laten verrassen zoals in 1953. We moeten nu aan de slag.'' 

Schermafbeelding 2018-10-18 om 14.23.03.png

3/4 nederlanders niet voorbereid op overstromingen

Het Rode Kruis luidt de noodklok. Maar liefst driekwart van de Nederlanders is niet goed voorbereid op een eventuele overstroming in ons land. Mensen hebben geen noodvoorraden in huis en het Rode Kruis slaat nu alarm. De hulporganisatie raadt mensen aan een noodpakket in huis te halen.

Schermafbeelding 2018-09-18 om 11.08.13.png

STORM HITS THE WEATHER CHANNEL

The Weather Channel gebruikt augmented reality om de impact van een orkaan op het leefgebied te laten zien. Bekijk hier het indrukwekkende filmpje.

Schermafbeelding 2018-10-01 om 18.42.21.png

Sea SIGHTS SUMMIT EvenEMENT

Om de kansen die de zee en de kust ons biedt optimaal te benutten is samenwerking, kennisdeling en dialoog van groot belang. Daarom organiseren Top Sector Water op 19 oktober de eerste Sea Sights Summit in Den Haag. Tijdens dit event gaan projectontwikkelaars, onderzoekers, beleidsmakers en ondernemers met elkaar in gesprek over de gezamenlijke toekomst in, op en aan zee. Gedurende de dag verschuift het perspectief van huidige ontwikkeling op en in zee naar de gedeelde toekomst.

Schermafbeelding 2018-10-22 om 10.50.13.png

Over twee eeuwen kan de zeespiegel twee tot achter meter stijgen, stellen onlangs gepubliceerde klimaatstudies. Hoe accuraat is die voorspelling? En hoe ziet de wereld er dan uit? Klimaatredacteur Marcel aan de Brugh stelde zich de toekomst voor en schat in: we zijn er nog niet klaar voor.