De winnaars van de Delta Water Challenge zijn bekend!

Winnaars
De winnaar van de juryprijs voor de uitdaging ‘de Toekomstbestendige Stad’ is gegaan naar De Groene Revolutie: Zeeuwse schoolpleinen van het team van IVN Natuureducatie, bestaande uit Vincent van der Veen, Noëlle Verhagen, Romy de Rooij en Jessie Eikenhout. Dit initiatief streeft naar het vergroenen van zoveel mogelijk schoolpleinen zodat deze kunnen worden benut als een groene speel- en educatieplek en daarmee bijdraagt aan een groenere stad.

De winnaar van de juryprijs voor de uitdaging: Kustverdediging Veerse Dam is gegaan naar het team van Villa de Verbeelding van De Verbeelding en ECOncrete, bestaande uit Suzan van de Ven, Joery Zegers, Roy Osinga en Jesper Rober. Met het visionaire concept ‘een dijk van een gebouw geworteld en vertakt in een duin’. Door middel van een speciale structuur is het idee een woon-, werk- en recreatieplek in een duin te creëren.

Het initiatief dat de meeste stemmen van het publiek, zowel online als tijdens het Showcase event, heeft gekregen is Greenbanks: Sea Citadel van organisatie BlueO2. Sea Citadel bestaat uit een natuurlijke golfbreker bestaande uit harde en zachte natuurlijke elementen. Op het zeebed wordt een oester- en schelpdieren bank aangelegd. Daaraan gekoppeld is een zeewierboerderij, waaruit verschillende zeewier producten kunnen worden ontwikkeld.

Klik hier voor de foto’s!

Namens de partners feliciteren wij de winnaars van harte met hun prijs en bedanken wij de deelnemers voor hun inzet!

Deelnemers van de Delta Water Challenge

Deelnemers van de Delta Water Challenge

 

Wil je meer informatie hebben over het programma? Klik dan hier voor de flyer. 

 
hand.png